Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Ο ομότιμος καθηγητής στο πολυτεχνείο Κρήτης ορυκτού πλούτου Αντώνης Φώσκολος.
Εδώ και αρκετό καιρό με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του και εμφανίσεις στα ΜΜΕ, δηλώνει με κατηγορηματική βεβαιότητα ότι τα κοίτασμα που ανακαλύφτηκαν Νοτιοανατολικά της Κρήτης στο οικόπεδο Ηρόδοτος είναι παρόμοια με της Αλάσκα.
Το συγκρίνει με τα μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου της Αλάσκας.
Το κοίτασμα αυτό βάση των μελετών της γεωλογικής υπηρεσίας Αμερικής και Γαλλίας που δηλώνουν ότι τα αποθέματα του κοιτάσματος είναι περίπου τα 3 τρισεκατομμύρια κυβικά, που ισούνται σε 19 δισεκατομμύρια βαρέλια.

Ο καθηγητής υποστηρίζει σε βάθος 25ετίας και με το 20% μόνο, που θα εισπράξει το Ελληνικό δημόσιο από τις μεγάλες εταιρείες εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 320 δισεκατομμύρια χωρίς να δαπανήσει ένα ευρώ.
Ο καθηγητής δηλώνει ότι Νότια της Κρήτης και την Α.Ο.Σ. Λιβύης και Αιγύπτου υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Είδη μεγάλες εταιρείες όπως είναι η BB, η SELL και άλλες μεγάλες Νορβηγικές εταιρείες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τα συγκεκριμένα κοιτάσματα.
Λέτε να είμαστε ο επόμενος μεγάλος παίχτης στην Μεσόγειο, στο θέμα ενέργεια..?
Με όσα ισχυρίζεται ο καθηγητής αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί τα 20 επόμενα χρόνια, με την μεγάλη ζήτηση που θα έχει η Ευρώπη σε φυσικό αέριο.
Δεν είναι τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον και οι επισκέψεις που θα γίνουν του Σαρκοζί και της Μέρκελ για τα κοιτάσματα της Κύπρο.
Είδη έχει γίνει πρόταση από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για τον αγωγό φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρο-Ελλάδα.
Φανταστείτε τι θα γίνει με τα κοιτάσματα της Κρήτης, του Ιονίου και όχι μόνο..!
 Ίσως είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδος να βγει από αυτήν την μεγάλη δύνη της οικονομικής κρίσης.
Ευχόμαστε όσα λέει ο καθηγητής για τα κοιτάσματα να επαληθευτούν για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερες μέρες..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: