Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

UNESCO ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ!!!

Τα 7 θαύματα της φύσης:
 Τα ενωμένα έθνη έχουν καταρτίσει έναν κατάλογο με τους 180 ποιο ωραίους φυσικούς παραδείσους στον πλανήτη.
Και κάθε χρόνο όπως το κάνει εδώ και τριάντα χρόνια περίπου ανακοίνωσε τα 7 καλύτερα φυσικά τοπία όπως ψηφίζονται μέσω Internet.
Τα φυσικά τοπία που έχουν προταθεί από την Ελλάδα είναι η Σαντορίνη που πήρε την 112η θέση και ο Όλυμπος που πήρε την 113η θέση!!
Για φέτος ψηφίστηκαν και σας παρουσιάζουμε τα 7 θαύματα για το 2010-2011:

Ο κόλπος Χάλονγκ:
 Από τους ποιο όμορφους τουριστικούς προορισμούς στο Βιετνάμ. Με έκταση 1.500 τετ. χλμ. , με 3.000 νησιά και βραχονησίδες γεμάτο ψαροχώρια, σπηλιές και φυσικό κάλος!!
Ενσωματώθηκε το 1994 από την UNESCO στην λίστα των φυσικών μνημείων!


Καταρράχτες Ιγκουασού:
 Σύνορα Βραζιλίας-Αργεντινής όπου ενώνονται οι ποταμοί Ιγκουασού και Παρανά, σχηματίζονται οι καταρράχτες Ιγκουασού σε έκταση περίπου 2.700 μ. και 275 περίπου καταρράχτες σε κυκλικό σχήμα.
Ο πιο εντυπωσιακός από όλους με ύψος 82 μέτρα με την χαρακτηριστική του ονομασία ''Λαιμός του Διαβόλου''.




Αμαζόνιος:
 Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου με τον ποταμό στον κόσμο που διασχίζει 9 χώρες της λατινικής Αμερικής.
Βρίσκεται το μεγαλύτερο σε ηλικία και έκταση τροπικό δάσος στον κόσμο με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα είναι ο μεγάλος πνεύμονας του πλανήτη μας.




Ηφαιστειακό νησί Ζεζού:
 Με έκταση τα 1.845 χλμ. που απέχει περίπου 130 χλμ. της Νοτιότερης ακτής της Κορέας, βρίσκονται τα νησιά Ζεζού.
Στο κεντρικό νησί του βρίσκεται ο μεγάλος κρατήρας του ηφαιστείου Χαλασάν που περιτριγυρίζεται από 360 μικρότερους κρατήρες.





Το βουνό Τείμπλ:
 Το σύμβολο του Κέιπ Τάουν στην Νότια Αφρική με την κορυφή του να φτάνει τα 1.086 μ. είναι το βουνό  Τέιμπλ που ψηφίστηκε και αυτό από τα Ηνωμένα έθνη μέσα στα 7 καλύτερα θαύματα του κόσμου.!
Σε σχήμα να θυμίζει τραπέζι με άπλετη φυσική ομορφιά!!





Εθνικό πάρκο Κόμοδο:
 Στην κεντρική Ινδονησία βρίσκεται το εθνικό πάρκο Κόμοδο που ζουν οι περίφημοι δράκοι του Κόμοδο που έρχονται από την εποχή των δεινοσαύρων.
Προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.!





Πουέρτο Πρινσέσα:
 Στις Φιλιππίνες βρίσκεται στην περιοχή Παλαουάν ο περίφημος υπόγειος ποταμός Πουέρτο Πρινσέσα με τα επιβλητικά σπήλαια του των εκατομμυρίων ετών σταλαγμίτες και σταλακτίτες του που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.!





Ευχή μας να πάψουν οι άνθρωποι την καταστροφή γιατί ότι μας έδωσαν οι πρόγονοι μας είναι καθήκον μας να τα δώσουμε στους απογόνους μας.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: